BLOG DISCLAIMER

Blog ini merupakan blog berkenaan Ceritera Kehidupan / Ceritera ILMU / Ceritera Lawak@Gossip / Ceritera Persiapan Perkahwinan / Ceritera CINTA / Ceritera Sahabat & Ceritera Hikayat Cik Puan Sarah Hernyzar dan Encik Tuan Helmizan untuk sejarah kehidupan kami. Blog ini juga adalah untuk di kongsi bersama pada pembaca dan blogger. Sebarang pertanyaan boleh hubungi kami di Contact Us. Sebarang komen / kritikan boleh di isi di ruangan selepas entry. Sebarang perasaan menyampah / meluat / melugai / atau sebagainya adalah tanggungjawab sendiri. Sila tidak teragak-agak untuk pangkah X. Sekian Terima Kasih.

☆•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•☆

♥ #26 BIG DAY : Inspirasi Gaun Pengantin ♥

as'salam dan salam sejahtera
si chantek dan si kacak / si jelita dan si tampan
kawan / sahabat / rakan / teman
pembaca setia / pembaca senyap (eh ?) / pembaca curi curi baca (eh eh)
haha. moga moga korang sehat dan ceria lah eh.

hari ni ntah apa la sampuk aku.
aku rasa sgt berbesar hati untuk berkongsi pasal baju pengantin.
hmm.. ini kes verangan x abes abes. haha. do i care ? nope ! haha.
tapi aku pnya taste pasal pesen baju perantin ni mcm old skool sket.
cam x up-to-date la org kata. sbnya mmg pesen org lama. hihi.
baju perantin yang aku nk share ni baju gaun. kembang. kembang semangkuk. haha.
atenye aku ni verangan nk bertema kan English Vintage. verangan je voleh !
nk laksanakan den x mampu oit. so meh la kita share share.
kot kot la kat luar sana suka vintage vintage ni. tp idok la vintage sgt pn.

jom kita baca sama-sama ya !

korang mesti tahu kan ni baju sape. hehe. mmg menjadi inspirasi ku sejak lama dulu.
al-kisahnya beliau memakai pada tahun 2008. 
tahun yg akan dtg apakah masih meriah di pakei ?
pasti meriah. lihatkan kepada keberhasilan dari perekanya baju ni tampak indah.
masih segar dengan idea dan hasil kreativiti yg ada pada gaun pengantin ni.
me suka bunge bunge kecil di kaki kain tu. nmpk sgt manis. 
simple but is still look awesome !!!

ini vaa vaa vaassss ! 
padanan duchess satin dan fabric french border lace menambah kilauan perantin.
 ooppsss... x de la sepsi sebegitu. harus lah ada sleeves untuk perantin muslimah spt me.
potongan A-line shape mmg sgt sesuai dgn tubuh me yang ber"shape"kan buah pear. 
uuhhh ! taburan jemeki dan manik menambahkan lagi seri si perantin. 
owh sungguh verangan.

gaun nikah si manis Ayu Raudhah juga mengamit pandangan mata me.
me suka baju dan juga veil si Ayu. sgt sgt mahu seperti ini. 
tp me akui tubuh me tidak padan untuk menggayakannya.
sob sob sob ! mampu lihat sajalah. dan juga verangan. verangan kan free.

ini me suka. sb ada button di belakang. hehe. 
dan juga manik yang di jahit dari atas ke bawah.
tiada perincian di kaki gaun. me suka. 
tp me tasuke sarat sgt dgn manik atau lace tampalan.
simple is cute / less is more. huihuihui. but the design is still gorgeous !

heehaa. korang mesti kenal kan dengan beliau. 
isteri kepada Prince William. Kate Middleton.
cantekkan evening dress beliau ? ada cardigan bulu lagi. me suka.
potongan baju ini juga adalah A-line. sesuai la dengan tubuh me. hehe.
simple and nice is it ? less is more. see.. sgt manis bukan ? 

owh ini sgt membuatkan me jatuh cinta. apa lagi gaya yang sungguh sopan.
boleh di katakan juga ada nilai kemelayuan di situ.
bak kata Rumah Kebaya Malaysia.
"bahagian atas kekalkan tradisi kebaya di bahagian bawah gaunnya."
sangat menarik bukan. 
dan juga gaya ikatan di bhgn pinggang menyerlahkan susuk tubuh perantin.
owh me sookkaaaa ! mcm mana ni ? haha. 

ini juga sgt cantekkan ? mcm ada butterfly di kaki gaun. hehe.
ini rekaan Inar by Prestige. sangat indah di pandangan mata kan ?
me sgt sooka. dari dulu lg sooka. sentiasa sooka hasil kreatif dari Inar.
tp me x mampu. menung sajo lah. haha.

oke lah. nk smbg verangan ni. haha.
nk verangan apa lak eh ? haha. nnt de pape me share lg k.
me suka share. dan juga suke mepek mepek kat blog me ni.
so uols jangan buhsan layan celoteh me ogeh.
jumpa lagi. daa !

"Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim, sesungguhnya telah Kau tetapkan jodohku, rezekiku, dan ajalku. Ku bermohon dari-Mu ya Allah, temukanlah jodohku dengan Helmizan b. Mohd Amin dan Kau permudahkan segala urusan perkahwinan kami. Jadikanlah perkahwinan kami sebagai ibadah kepada-Mu dan cinta di antara kami adalah kerana Mu ya Allah. Amin."

-END-

6 comments:

  1. cntik gila! haish.. susah la nk plh design :(

    ReplyDelete
  2. @Noor Hazirah HEHE. sara pn pening nk pilih design camne. haha. dan tatau nk anta kat tailor mana. wee !

    ReplyDelete
  3. Koleksi gaun pengantinya bagus bagus dan keren ..

    salam by Fajar Sinteniki

    ReplyDelete
  4. Singgah sini. Belek gaun pengantin

    ReplyDelete

Thank you for dropping by my humble blog.
And thank you for drop some comments.
May Allah bless your life. Aamiin.

Copyright © Hernyzar Helmizan Profile and Official. Designed by sarahhernyzar