BLOG DISCLAIMER

Blog ini merupakan blog berkenaan Ceritera Kehidupan / Ceritera ILMU / Ceritera Lawak@Gossip / Ceritera Persiapan Perkahwinan / Ceritera CINTA / Ceritera Sahabat & Ceritera Hikayat Cik Puan Sarah Hernyzar dan Encik Tuan Helmizan untuk sejarah kehidupan kami. Blog ini juga adalah untuk di kongsi bersama pada pembaca dan blogger. Sebarang pertanyaan boleh hubungi kami di Contact Us. Sebarang komen / kritikan boleh di isi di ruangan selepas entry. Sebarang perasaan menyampah / meluat / melugai / atau sebagainya adalah tanggungjawab sendiri. Sila tidak teragak-agak untuk pangkah X. Sekian Terima Kasih.

☆•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•☆

Review #05: Hantaran Pihak Lelaki

as'salam sayang sayang ku.
sehatkah anda? skng musim hujan. 
musim demam gak ni. jaga kesihatan okeh?
sayang uols.

oke today I would like to share about the dowry from my husband to me.
wah gitu berbahasa inggeris. I'm look stupid when I speeak English.
miahahahahaa. oke abaikan.
last entry aku share pasal hantaran dari pihak perempuan kan?
so kali ni dari pihak lelaki plak lah.

jom usha apa patut.
mana tahu jadi sumber inspirasi.


sireh junjung.
seperti biasa semestinya ada sireh junjung.
kata pembuka bicara pemanis kata.
gitew kan. pilihan hati ku warna putih.
bunge mcm bunge ros. tp kata tokey kedai bunge tu kata bunge ntah aku tatau.
nampak sangat tak tumpukan perhatian pada si kata-kata.


cincin nikah aku dan mas kahwin ku.
eh mana pegi mas kahwin? tak nampak pun duit kat situ.
ye yeop! mmg tak de duit kat situ. sbnya... sbnya... sbnya...
aku pi letak kat tempat cincin nikah suami ku.
terbaekkkkk! naseb masa sampai kat masjid aku perasan yang mas kahwin aku takde.
tengok tengok kat dulang cincin suami ku. haih!
oleh itu OP snap gambo yang tak de mas kahwin. puas dah belek gambar.
tak de pun gambar cincin nikah ku bersama mas kahwin. sad!
sempat la tukar tempat mas kahwin sebelum akad dilaksanakan. mueheehhee.


gadget from Apple. iPad. 
hah lantak tak nak dengar kata. ku hangkut iPad.
patut amik iPad mini sesuai dengan aku yg ladies ni.
muntah! ku yg gatei mahu iPad. 
siap hentak hentak kaki berguleng di lantai mahu iPad.
si tunang melayan saja karenah gedik tunangnya. hahaha..
terima kasih suami (kini selamat bernikah) (^_____^)


telekung solat dan sejadah.
untuk menjadi makmumnya. si dia hadiahkan telekung dan sejadah.
alhamdulillah. I am happy to be his makmum.
semoga kami bahagia dunia akhirat hingga ke Jannah. aamiin.
ehem.. jiwang lak. ngee~!


set handbag and purse.
Coach pilihan hati. warna pink. kenapa pink?
aku pun tatau pasai pa aku pilih pink. hahaha.


perfume Floral by Gucci.
mmg suka bau hat ni. bau bunge bunge cinta gitu.
aku penggemar SJP tp untuk hantaran kahwin ku pilih ini.
cuba beralih wangian plak la. mana tahu oke dgn aku.
aku mmg suka bau bauan bunge ni. so mmg kene lah dengan aku. hehe.
bajet ayu la konon bau bau bunge ni. miahahaha.


baju sepersalinan.
macam yg aku cerita kat entry lepas, baju ni patut jadi baju nikah.
tapi jadi baju bertandang. haha. dari bulan Sept 2011 baju ni siap.
tapi sb tak jadi nikah 2011 postponed la pakai time bertandang ke Tawau.
kira oke la kan. dari dok membazir. nak jual sayang.
eh ada ke yang nak membelinya? ngee~!!!

so total 7 dulang dari pihak lelaki.
gubahan ni pun aku dan ipar ku yang buat.
tema warna cream, gold macam tu.
pearl biru pink tu bantai letak je sebenarnya. haha.
sb katanya tema belah lelaki warna biru.
so ku tabur la pearl biru.. pink sebagai penyeri.
kisahnya... hentam saja la mak enon! hahaha. janji siap!
ramai gak yang puji gubahan hantaran ni. siap mahu tempah agi dgn aku.
bhuahahahaha. ceit bangga diri plak. poyos!

oke tu je la.
mesti korang tertanya tak de duit hantaran ke aku ni?
ada ke tak de ke.. kami dah selamat bernikah. biarlah rahsia. haha.
alhamdulillah syukur nikmat. rezeki dari Allah.
kami dah pun selamat menikah.

XOXO.

8 comments:

  1. kreatifnya sara.semua kemas je dibuat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa je dia... Hentam2 gak tu.. Alhamdulillah berhasil.. Actually semua tu brg recycle..mdr masa bertunang.. Adik lelaki sara yg kahwin 2012.. Semua recycle.. Hehehe..

      Delete
  2. cantiknya gubahan hantaran sara.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih mimie.. Biasa2 je.. Hehehe..

      Delete
  3. Replies
    1. Tq faezah... Biasa je yunk.. Tempek tempek je..

      Delete

Thank you for dropping by my humble blog.
And thank you for drop some comments.
May Allah bless your life. Aamiin.

Copyright © Hernyzar Helmizan Profile and Official. Designed by sarahhernyzar