BLOG DISCLAIMER

Blog ini merupakan blog berkenaan Ceritera Kehidupan / Ceritera ILMU / Ceritera Lawak@Gossip / Ceritera Persiapan Perkahwinan / Ceritera CINTA / Ceritera Sahabat & Ceritera Hikayat Cik Puan Sarah Hernyzar dan Encik Tuan Helmizan untuk sejarah kehidupan kami. Blog ini juga adalah untuk di kongsi bersama pada pembaca dan blogger. Sebarang pertanyaan boleh hubungi kami di Contact Us. Sebarang komen / kritikan boleh di isi di ruangan selepas entry. Sebarang perasaan menyampah / meluat / melugai / atau sebagainya adalah tanggungjawab sendiri. Sila tidak teragak-agak untuk pangkah X. Sekian Terima Kasih.

☆•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•☆

♥ Ceritera Kehidupan : Perasaan Sebal ♥

as'salam semua. apa khabar semua gadis-gadis comel ? maaf la. entry kali ni mcm merapu dan a bit beremosi. sbnrnya aku tgh bulan kembang. this is my weakness. bila time bulan kembang je aku pnya emosi mmg ke laut Pantai Dalam. T_______T

smlm.. adalah smlm pnya kes. nk luahkan kat sini pn nnt takut di salah erti. *aku ni baik sgt suke jaga hati org. tp hati aku ?* it always happened to me.

oke la aku story sket. ada seorang hamba Allah ni. aku tidak la kenal dgn beliau ini. kenal pn melalui alam maya ini lah. jmpa rasanya sekali je. itupn masa wedding salah sorang rakan alam maya ini. siapa tu x perlu lah aku sebutkan nama. yang tahu tahu la. yang tatau jgn la pikir bukan-bukan. baca sahaja la ya. please, aku mohon jgn buat apa-apa spekulasi. tp aku tahu mesti ada bunyi begini..

kalau x nk ada spekulasi kenapa tulih juga ?
poyo la pompan ni. bajet bagus la tu.
ntah apa apa je entry kau ni minah...

nama pn aku nk luahkan je apa yg terpendam dalam hati ku. dari start aku berblogging lagi aku mmg akan menaip di sini utk meluahkan. bukan untuk kepochi!!! dan aku berblogging bknlah kerana mahukan traffic yg ramai/tinggi. bknlah kerana duit atau wang atau harta. hanya sekadar suke suke. dan juga bukanlah utk berbangga diri dgn apa adanya aku.

ya aku tahu. aku ni kolot. kampong. ulu. mengGELIkan. aku x kesah orang nak labelkan aku apa. sb aku bukannya kenal korang. lantak korang la nk ckp apa pun. aku tiada kuasa nk melarang. mulut tempayan boleh la nk di tutup. mulut longkang gabak besar mcm mana aku nk tutup ? lu pikirlah sendiri. (tgn di bahu mata juling ke atas)

apa yg membuatkan aku rasa sebal sgt adalah.. depan orang kau sikit punya baik bagi nasihat *walhal nasihat kau tu mengKONDEMkan org sbnrnya* tp bila di belakang kau mencaci. ya.. kau bijak kau pandai. kau buat benda itu jadi dabel meaning. tp hakikatnya kau mentertawakannya. mcm kata pepatah talam bermuka-muka. eh ? sincerity ? i don't need your wish~!!!

ntah la. apa bangangnya aku nk sesentapkan. haha. tp tu laa.. di awal entry aku dh ckp. weaknesses aku bila bulan kembang tersangat la sensitip. dan kemain perasaan amarahnya membara. minta hampun ya, mak mmg begini. nasib la tunang mak dpt thn dgn peel mak. makasih ya syg.. kuikuikui~!

itu satu hal. hari ni pnya hal. pagi-pagi buta aku kene period cramp. mmg x boleh nk bangun. kaki tersgt longlai. mengerekot je aku atas katil. gigil lagi. saket yang amat. hanya Allah yg tahu. then aku text boss minta dtg lewat. sb aku nk bertungku. kasi buang darah yg ketul2 kecik tu kuar. ini mmg azab. darah aku suke kuar yg ketul2 kecik. hah kau smpi darah mcm mana pn aku citer hah lantak. huh~!! 

dh jam 9pg aku masih belom gerak ke opis. kuatkan lah juga diri walhal jalan pn terhoyang hayang. ku gagahi juge pegi opis. time tu dh perang sms dh dgn sorang kapir ni. oke fine~!! aku bila dh saket mmg aku cpt melenting. tmbh lg menahan azab period pain. mmg x pasal la kan. dari mana dtg keberanian aku tu aku pn tatau. selamba je aku balas msg dia cow-cow. macam lepaskan ketidakpuashatian aku la. ntah apa mslh aku pn aku tatau. yg aku tahu aku SAKET time tu. drive la juga. sket lagi nak eksiden. naseb sempat elak. kalau x mmg bungkus la kete aku tu. xpe sabar. Allah dah melindungi aku. syukur alhamdulillah. smpi opis aku terus buat keje aku. dgn muka tense!!! aku malas nk layan. hurmmm.. lantak la apa nk jadi. aku terima apa adanya. see.. asyik menerima tanpa menolak je aku ni. haih~!!! T__________T

dpt berita gembira. perihal pertukaran tempat kerja aku di terima. aku dah dapat surat dari HR. alhamdulillah syukur. semua yg berlaku ada hikmahnya. dan apa yang terjadi aku jadikan pengalaman. oke la malas nk bebel panjang-panjang. banyak benda yang aku kene pikir. owh ya. tunang aku jadi groomzilla the day aku bgtau dia pasal cerita ini. haha. aku terkesima seketika bila dia beraksi begitu. haih ingtkan bridezilla je ada. groomzilla pn ado. layankan je la. beliau ckp BIG NO tu that vendor and singkirkan mereka yang up diri lebih-lebih. exclusive ke kau ? bushhhh.. oke jumpa lagi. layan kan je cerita karut aku ini.

9 comments:

  1. hoh? ada jugak kata cam tu? b2b gak ke yg bawak mulut cam tu haihhhhh

    ReplyDelete
  2. manusia farah.. biasala.. nama pn kehidupan... :) kita hanya mampu berdoa kpd mereka sebegini selamat dunia akhirat.. kita siapa nk menghukum.. huhuhu~!

    ReplyDelete
  3. sabar je la sis.. ignore kan aje.

    ReplyDelete
  4. sara... be strong dear... lain orang lain padang kan... lantak pi la org tu :))

    ReplyDelete
  5. kita kuat la dba.. ecece.. hahahaha... x sedey dh.. dh eppy dh.. yeay~!

    sabar itu lah kekuatan sis, elis.. yeah.. abaikan itu sesuatu yg best utk di lakukan.. hahahaha..

    ReplyDelete
  6. nora dearie.. tq.. dh x dulik dh apa org kata.. sara oke jep.. hahaha.. mcm x de perasaan lak kan.. kahkakah~!

    ReplyDelete
  7. org mmg mcm2. saba la ye wak :)

    ReplyDelete
  8. tq hidayati... kite sentiasa bersabar je ni... semua yg berlaku pasti ada sesuatu yg lebih baik utk ite kn ? hehehe.. tq dear.. XOXO~!

    ReplyDelete

Thank you for dropping by my humble blog.
And thank you for drop some comments.
May Allah bless your life. Aamiin.

Copyright © Hernyzar Helmizan Profile and Official. Designed by sarahhernyzar