BLOG DISCLAIMER

Blog ini merupakan blog berkenaan Ceritera Kehidupan / Ceritera ILMU / Ceritera Lawak@Gossip / Ceritera Persiapan Perkahwinan / Ceritera CINTA / Ceritera Sahabat & Ceritera Hikayat Cik Puan Sarah Hernyzar dan Encik Tuan Helmizan untuk sejarah kehidupan kami. Blog ini juga adalah untuk di kongsi bersama pada pembaca dan blogger. Sebarang pertanyaan boleh hubungi kami di Contact Us. Sebarang komen / kritikan boleh di isi di ruangan selepas entry. Sebarang perasaan menyampah / meluat / melugai / atau sebagainya adalah tanggungjawab sendiri. Sila tidak teragak-agak untuk pangkah X. Sekian Terima Kasih.

☆•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•☆

♥ Ceritera Kehidupan : Kunci Pendua Hati ♥

as'salam dan salam sejahtera
apa khabar semua ?
me doakan kalian semua sehat walafiat dan sentiasa ceria.

hari ni.. me terpanggil untuk menaip entry ini.

Kunci Pendua Hati

apakah me sedang mencari kunci pendua hati ?
insyaAllah yang menjadi tunangan me ini adalah kunci pendua hati me.
kalian doakan me dan bintang berpanjangan jodoh k.

di saat entry ini ditaip, jantung me berdegup pantas.
laju. berdebar-debar. sesak napas ! *pitam*
ntah lah. me tatau knp. tgn pn gigil2 nak menaip. hmm..


jodoh itu pasti.
sudah tertulis di luh mahfuz sejak kita berusia 4 bulan di dlm kandungan ibu.
rezeki / jodoh / kehidupan dan ajal maut.
semuanya sudah tercatat untuk kita.

dalam menempuh ujian dan dugaan dalam hubungan pertunangan ini,
me sentiasa berdoa agar segala ujian dan dugaan ini merupakan suatu hikmah
untuk me dan tunang me. 
as per kalian tahu (yg follow my life timeline), me dh hampir 2 tahun bertunang.
pasti kalian sepertinya tertanya-tanya "BILA DIA NI NAK KAHWIN?" kan ?
*oke me tahu me pasan jep ada org follow timeline kehidupan me. haha*

haa.. me sendiri pn tak tahu bila. tapi Allah Maha Mengetahui segalanya.
me yakin pasti ada sesuatu untuk me yang Allah nak berikan.
sb tu perkahwinan me masih lagi belum terlaksana.
namun begitu, me x pernah putus asa.
untuk terus berdoa dan berusaha.

hubungan me dan tunang, alhamdulillah berjalan dengan baik.
wlpn kekadang ada gado-gado manja. biasala tu.
sedangkan lidah lagi tergigit. betul x ?
me harap sangat tunang me adalah kunci pendua hati me.
moga Allah temukan jodoh me dengan beliau.
insyaAllah. Aamiin.

“Ya Allah ya Tuhan ku, cukuplah Engkau saja yang menjadi pemeliharaku di dunia dan akhirat kelak. Dengarkanlah rintihan hamba-Mu yang dhaif ini. Jangan Engkau biarkan aku sendirian di dunia ini mahupun di akhirat kelak. Sebab itu menjuruskan aku ke arah kemaksiatan dan kemungkaran. Maka, kuruniakanlah aku seorang pasangan yang beriman, supaya aku dan dia dapat membina kesejahteraan hidup ke jalan yang Engkau redhai. Dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh. Aamiin ya rabbal alamin".

4 comments:

  1. hyee..

    kita BIE Daripada B2B Blog : Jalinan Cinta

    salam perkenalan. Hope dapat exchange link dan tukar2 cerita juga :))

    ReplyDelete
  2. @BIE happy preps dear. insyaAllah boleh tukar2 ceritera. :D

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum,
    mohon izin nk copy gambar comel dlm entry ni.. :)

    ReplyDelete

Thank you for dropping by my humble blog.
And thank you for drop some comments.
May Allah bless your life. Aamiin.

Copyright © Hernyzar Helmizan Profile and Official. Designed by sarahhernyzar