BLOG DISCLAIMER

Blog ini merupakan blog berkenaan Ceritera Kehidupan / Ceritera ILMU / Ceritera Lawak@Gossip / Ceritera Persiapan Perkahwinan / Ceritera CINTA / Ceritera Sahabat & Ceritera Hikayat Cik Puan Sarah Hernyzar dan Encik Tuan Helmizan untuk sejarah kehidupan kami. Blog ini juga adalah untuk di kongsi bersama pada pembaca dan blogger. Sebarang pertanyaan boleh hubungi kami di Contact Us. Sebarang komen / kritikan boleh di isi di ruangan selepas entry. Sebarang perasaan menyampah / meluat / melugai / atau sebagainya adalah tanggungjawab sendiri. Sila tidak teragak-agak untuk pangkah X. Sekian Terima Kasih.

☆•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•☆

Kenangan lama terimbau kembali

As'salam gegula hati me semua.
waktu Malaysia skng menunjukkan jam 4:04am.
yes.. me belom tido lagi. mata masih segar.
sambil layan muzik, sambil terimbau kembali kenangan lama.

lagu Camar Yang Pulang nyanyian Aishah.
sangat menyentuh hati me dan membuatkan me rendu...
sangat zaman remaja muda mudi.
ecehwah. tua sangat la me ni kan ? tidak lah tua. berusia (^____^)

pastu dengan rajinnya me selongkar album lama.
ku gali segala nala gambar zaman tok kadok.
kelihatan di situ me sungguh kurus. sangat~!!!
tapi malangnya tak boleh nak upload kat sini.
sb ia akan mengaibkan me. kene lah jaga tatasusila kan.
eh ? paham-paham sendiri je la. sapa tahu me dulu camne then tahu la.
jangan marah ya...

entry ni x de kaitan apa pun.
cuma me rasa rendu zaman remaja me.
wlpn hakikatnya tidak bagus untuk di jadikan teladan atau tauladan.
di jauhkan lagi patut. ish~!!!
teruk bebenor rasanya. cuma badan me waktu tu.
sangat selim melim. kuruih. best part.. have a sexy body curve.
bluekkkk.. boleh muntah~!!! haha.

now me a bit chubby. not a bit la. mmg chubby pong. sobs.
sana sini spare tyre. tasuke tasuke tasuke.
nak kahwin ni lagilah dok mikir camne nk kuruskan badan.
berat turun yes. tp nk dpt shape lama mmg kelaut lah.
sudahnya me membaham lagi segala nala makanan.
ku telan. tak de nya istilah tolak kayu batu taik. haha.

lepas tu me boleh plak nk rendu rendu skandal lama.
kahkahkah. apa la jadi kat dorang skng ni.
dah kahwin kah ? dah beranak pinak kah ?
kisah lama katanya. mmg terasa mcm nk jumpa dorang balik.
dan gelak sama-sama. wlpn kisah lama tu baru berlalu 5 tahun lalu.
agak lama jugak tu. hehe. mesti best kalau jumpa pastu tgk.
perkembangan diri memasing. haih la.. mesti lawak gila.

alah macam kita jumpa kawan kawan skola.
mesti kita akan ada banyak cerita nak kongsi. betol tak ?
sama jugak dengan ex-bg/gf or skandal or kawan kawan jimba jimbi dedulu.

most of my ex-bf, me tak berapa tahu perkembangan dorang.
ada sorang dua je la. itupun sb dorang ada FB. itupun adik me bgtau.
eh apa kene dgn adik me ? haa satu kisah juga tu. bila me dah unfriend dorang,
so adik me yang masih berkawan dgn bakal abg ipar tak jadi.. update lah me.
haha. ada yang dh kahwin dan anak 2. ada juga dah kahwin ada anak 1.
hmm.. me jugak lah. masih di sini. ya.. masih di sini.

bila tgk gambar lama tu. me? pernah bersama dorg suatu ketika dulu,
rasa macam erk... aku pernah bersama mereka mereka ini.
haha. gelak dan sengih sensorang. ya lah tahu pangai sendiri macam mana.
so rasa macam me jahat giler time tu. keskeskes~!!!
tak de lah jahat. nakal jep. nakal bebudak remaja. ngee.

rendu nak hangout sesama macam dulu.
menggila berjimba berjimbi berjimbit terhimpit. haa kaw.
punyalah kan nk kata mmg gilos berjimba jimbi.
haih la.. sekejap je masa berlalu. kenangan tertinggal di belakang.
dan kita perlu menapak dan terus ke hadapan menuju kebahagiaan.

semua tu mengajar me untuk menjadi lebih matang.
untuk belajar dari kesilapan lampau.
untuk tahu buruk baik dulunya diri me ni.
Alhamdulillah.. Allah Maha Pengampun.
dan ini lah me sekarang. comel kan ?
sila lah jeles ya. hehe.
nak muntah kuning pink hijau kelabu pn boleh.
haha. lama tak tempek gambar sendiri.
hah ni entry syiok sendiri namanya.

oke jumpa lagi. selamat pagi kawan-kawan.

11 comments:

  1. Haha xpe entry sok sndiri pon. Blog sndiri kan. Awk mmg comel pon :)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. ala nora saja je tau. hehe.
      rendunya kat nora.
      bila nk ngedate lagi ni ?

      Delete
  3. Replies
    1. G pn comel. dari tecik lagi.
      skng lagi anggun :)

      Delete
  4. sara sangat3 comel.x tipu.dah lame x jumpa kekawan lame.kalo jumpa mesti borak x hengat dunia sebab banyak sgt benda nk di share.tetibe kte pon rindu nak blk zaman muda.(macam tua sgt je skrng ni)kihkih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. makasih my dear sha..
      sha pn comel. dan masih muda.
      hehe. sara ni je yg dah berusia.
      sikit lah. haha :))

      Delete
  5. serius mmg lawa. hehehe :)
    sorry. fisha baru nak bw. fisha busy dgn final exam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx fisha. *blushing*
      tak pe. abeskan final exam dulu,
      nanti baru pulun blogwalking k :)

      Delete
  6. tanpa sejarah, kita bukan yang sekarang ni.. :)

    ReplyDelete

Thank you for dropping by my humble blog.
And thank you for drop some comments.
May Allah bless your life. Aamiin.

Copyright © Hernyzar Helmizan Profile and Official. Designed by sarahhernyzar