BLOG DISCLAIMER

Blog ini merupakan blog berkenaan Ceritera Kehidupan / Ceritera ILMU / Ceritera Lawak@Gossip / Ceritera Persiapan Perkahwinan / Ceritera CINTA / Ceritera Sahabat & Ceritera Hikayat Cik Puan Sarah Hernyzar dan Encik Tuan Helmizan untuk sejarah kehidupan kami. Blog ini juga adalah untuk di kongsi bersama pada pembaca dan blogger. Sebarang pertanyaan boleh hubungi kami di Contact Us. Sebarang komen / kritikan boleh di isi di ruangan selepas entry. Sebarang perasaan menyampah / meluat / melugai / atau sebagainya adalah tanggungjawab sendiri. Sila tidak teragak-agak untuk pangkah X. Sekian Terima Kasih.

☆•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•☆

Yes No Maybe

tinggal lagi bbrp bulan. ehem.
now dh start runsing.
dh start rasa mcm ragu-ragu.
dh start tak percaya kat orang.
dh start bride-zilla mode.
dh start pening pening nyamuk.
dh start tarik tarik rambut. eh?

haa.. bnyk tak dh start tu?
banyakkan.


bila g jumpa vendor.
diskas diskas itu ini begitu begini.
end up tak dpt kata putus.
hati ckp dorg ni syiok sendiri.
hati ckp dorg ni propa lebih.
hati ckp dorg ni dh kenapa? aku yg nak kahwin ke kau ?
haa camtu sekali tau.

pastu pastu.. bila tak dpt decide which vendor,
ngadu kat bintang. bintang bg kata semangat je.
sb dia busy. kerja kerja kerja.
ok saya paham kehendak perkhidmatan.
alhamdulillah rezeki Allah bagi utk kami.
have to accept gak la walau mcm mana pn kan.
pasrah je bunyikan. sobs sobs sobs.
abes takkan nak aku berguling guling tenggiling lak.
minta dia cuti dan sama-sama cari vendor.
mmg tak dapat lah jawapannya. T___T

hari hari rasa nak nanes.
rasa nak jerit kuat kuat.
rasa nak hantuk pale kat meja study.
bila ada yang berkenan, tetiba rasa tak yakin.
yg dorg boleh deliver ke tak.
kenapa ada 2nd thought?
cuba kalau dh decide tu terus je kepada stage seterusnya.
kan senang. mudah kerja.

DIY pn tergendala.
sb mood lari lintang pukang.
pegang je jarum benang gunting.
ngeluh. cebik muka.
cecemik muka mcm nk kene lempeng.
bungkus balik masuk kotak.
sudahnya tak ke mana DIY aku tu.
tak de lah doorgift utk orang yang dtg sudahnya nanti.

mana perginya kekuatan dan semangat aku ni.
dulu kemain beria nak DIY itu ini.
yang satu ni pn semput nak buat.
apatah lagi yang lain-lain tu. Allah hu akhbar.

now mood pn dh ke mana.
taip entry ni pn muka cecemik.
hati banjir. kememe betul aku ni.
k lah nak tido. esok bnyk lg tugas untuk 11 Feb 2013 ni.

selamat malam gegula hati. sayang semua.
XOXO~!!!

12 comments:

  1. hai sara..=)

    hehe...same goes to me la..
    pening kepala survey dari jauh je vendor2 photog. , sebab takde masa nak jmpa, survey punye la sekian, banding harga...pastu tak buat keputusan lagi,
    majlis tggl zsampai 3 bulan je dah lagi...

    hai la...suka la buat keputusan last minit..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la. sara pn usha jauh je vendor.
      keputusan x juga buat. huhu.
      sama la kita nisa. krg 4 bulan lg nk majlis.
      sobs. sobs. sobs.

      Delete
  2. sy pun dok bridezilla modd wpun lmbat lg..pihak sna dh book baju pun..sy dok gyng kaki lg..uwaaaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah expert nya pihak lelaki.
      sara pnye pihak lelaki goyang kaki je.
      sb majlis kesyukuran x de kenduri besar.
      yg resepsi belah sara ni.
      masih lg bertanda soal.. huhu.

      Delete
  3. my dear sara,jgn sedih-sedih memang masa nie mood tak tentu hala tau..be strong okey :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedaya upaya akan kuat. chaiyok!
      DIY pn tak siap lg. huwaaa..

      Delete
  4. Replies
    1. dh decide dh. buat kat umah je.
      canopy dh tempah dah.
      yg nak mendekonya belom dittukan.
      sobs sosb sobs.

      Delete
  5. banyak sabar ye sarah. Cik Pia pun mcm tu, dh la stress dgn kerja, pas tu nk pikir pasal kawen lg.. td, bru je dapat design kad kawen, hampehhhh.. geram betul.. En Tunang kata OK, tapi Cik Pia pula rasa tak OK!!! huhuhu.............

    ReplyDelete
    Replies
    1. sempat lg nk ubah design dear. tu lah sara pn kadang2 rasa nak gigit2 je dinding bilik ni. sbnya tatau nak kata apa dgn apa yg dh sara buat. haaa cmne tu? huhu. tp itu lah.. tssk.

      Delete
  6. ingt nak ubah semua design dia buat, tp cm xsampai hati nak kata.... heeeeeeeeeeee........... camna tu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita customer dear. kalau kita tasuke kita ada right nk change. ecen for the whole design. wee~!!! sara pernah buat masa design paper bag bertunang. haha.

      now date plak sama. huhu.

      Delete

Thank you for dropping by my humble blog.
And thank you for drop some comments.
May Allah bless your life. Aamiin.

Copyright © Hernyzar Helmizan Profile and Official. Designed by sarahhernyzar