BLOG DISCLAIMER

Blog ini merupakan blog berkenaan Ceritera Kehidupan / Ceritera ILMU / Ceritera Lawak@Gossip / Ceritera Persiapan Perkahwinan / Ceritera CINTA / Ceritera Sahabat & Ceritera Hikayat Cik Puan Sarah Hernyzar dan Encik Tuan Helmizan untuk sejarah kehidupan kami. Blog ini juga adalah untuk di kongsi bersama pada pembaca dan blogger. Sebarang pertanyaan boleh hubungi kami di Contact Us. Sebarang komen / kritikan boleh di isi di ruangan selepas entry. Sebarang perasaan menyampah / meluat / melugai / atau sebagainya adalah tanggungjawab sendiri. Sila tidak teragak-agak untuk pangkah X. Sekian Terima Kasih.

☆•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•☆

♥ 1st Ramadhan : Harapan Ku ♥


video

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua


5 tahun aku berpuasa di perantauan. 
waiceh mcm la jauh sgt kan KL-Kuantan. ngee~!
dulu time study bila 1st day puasa mesti aku balik kg.
sambut Ramadhan bersama fmly. 
tp sejak dah bekerja ni, aku sambut Ramadhan sorang2. 
sahur sorang2. buka puasa sorang2. wuuuwuuu. 

TAPI.. ITU DULU~!!

waktu aku di perantauan. kini tidak lagi. hehe.
kini aku di umah suda. di Kuantan, Pahang. 
bersama keluarga tercinta menyambut Ramadhan.
tambahan pula 1 Ramadhan jatuh pada 1 Ogos 2011.
[kembang kempis idong aku menaip entry ni]

1 Ogos 1984 jam 4.30 pagi lahirlah seorang bayi perempuan yang comel di kediaman nendanya di Kuantan, Pahang. bayi perempuan seberat 2.4kg telah di beri nama SARAH HERNYZARtahun ini keberkatan Ramadhan membawa aku kepada usia yang lebih matang. lebih bersedia untuk di nikahi oleh seseorang yang telah tercipta untuk ku (insyaAllah pada 11 November 2011 ini) untuk di jadikan teman hidup permaisuri di hati. lebih bersedia untuk memikul tanggungjawab sebagai seorang isteri. lebih bersedia untuk menjadi seorang menantu yang solehah. lebih bersedia untuk berkhidmat pada si dia yang bergelar SUAMI. 

semoga cahaya keberkatan Ramadhan Al-Mubarak ini membawa seribu rahmat dalam kehidupan aku di dunia dan akhirat. semoga perjalanan hidup ku mendapat barakah dan di lindungi Allah taala. amin ya rabbal alamin.

SELAMAT HARI LAHIR UNTUK DIRI SENDIRI
SEMOGA MENJADI SEORANG INSAN DAN WANITA YANG SOLEHAH
SEMOGA DIRI INI LEBIH TABAH MENGHADAPI SEGALA JUA UJIAN DAN DUGAAN.

Salam Ramadhan Al-Mubarak,

9 comments:

  1. hi :)
    salam ramadhan.
    hik3.
    hari jadi anda?
    selamat ulangtahun kelahiran dan semoga dirahmati Allah.
    sama2 kita akn jadi isteri solehah. Amin

    ReplyDelete
  2. Selamat Hari Lahir Sarah :D
    Wish u all the best n hope all ur wish come true ;D

    ::Selamat Berpuasa::

    psss: mine on 5th Aug

    ReplyDelete
  3. happy bday dear..!! have a gud one..!! :D

    ReplyDelete
  4. fariza: thanx dear fariza.. insyaAllah dengan izin Allah kita sama sama akan jadi isteri yang solehah...

    miera: makasih miera... selamat menunaikan ibadah puasa..

    gee: makasih gee.. selamat menunaikan ibadah puasa... bday kamu sama dengan adik sara... :)

    renee: thanx dear renee.. selamat menunaikan ibadah puasa...

    ReplyDelete
  5. thanx my dear nora... salam Ramadhan buat kamu juga. :)

    ReplyDelete
  6. CONGRATS DEAR...amin,,,
    amoy doakan selamat tuk sumenyer,,t ley share dgn amoy how nak jadi menantu yg baek,,=),,n prepartn tok wedding,,=)

    ReplyDelete
  7. makasih amoy... insyaAllah sama2 kita share k.. :)

    ReplyDelete

Thank you for dropping by my humble blog.
And thank you for drop some comments.
May Allah bless your life. Aamiin.

Copyright © Hernyzar Helmizan Profile and Official. Designed by sarahhernyzar